Få glæde af afkoblingsordningen

Hvis du skal installere en ny varmepumpe i din bolig, kan du blive afkoblet fra gasnettet gratis, hvis du søger tilskud gennem Afkoblingsordningen. På den måde kan du spare 8.000 kr., som er den normale omkostning forbundet med at afkoble sig gasnettet.

Puljen åbner jævnligt, og næste gang er den 10. maj 2023. I denne pulje er der afsat 139 mio. kr., som kan hjælpe dig med at blive afkoblet fra gasnettet uden at skulle betale et gebyr.

For at du kan få del i afkoblingspuljen kræver det, at du søger om at afmelde din gasforsyning. Dette skal gøres på Evidas hjemmeside, mens puljen er åben. Du kan læse mere om afkoblingsprocessen på Evidas hjemmeside her, mens du kommer direkte til afkobling hos Evida her.

Hos Varmepumpe Fyn hjælper vi dig gerne

Formålet med Afkoblingsordningen er at sætte yderligere gang i den grønne omstilling. Midlerne uddeles efter “først til mølle”-princippet, så det handler om at være hurtig og velforberedt.

Hos Varmepumpe Fyn sidder vi klar til at rådgive dig, hvis du har yderligere spørgsmål til Afkoblingsordningen og hvordan du søger den, så du kan få en billigere overgang til en varmepumpe. Du kan kontakte os her.

Du kan også med fordel tilmelde dig nedenstående liste, hvor vi løbende udsender information på email omkring denne og andre puljer, så du f.eks. kan få yderligere tilskud til energiforbedringer i hjemmet. Her fortæller vi også, hvordan du bedst kan forberede dig, hvis du ønsker at søge om midlerne.

Tilmeld dig informationer omkring Afkoblingsordningen her

Hvem kan søge Afkoblingsordningen?

Afkoblingsordningen kan bruges af private boligejere og udlejere med gasfyr i en udlejningsbolig, som ønsker at blive afkoblet gasnettet.

Det er desuden et krav, at du har et gasfyr, at dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000m3 og at du ikke har et eller flere CVR-numre registreret på adressen, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget de minimis-støtte, der overstiger 1.500.000 kr. (200.000 EUR).

Du kan læse mere om betingelserne og puljen på Energistyrelsens hjemmeside her.

Vores ydelser

Varmepumpe Fyn består af et hold med stor ekspertise inden for varmepumper. Vi hjælper dig med alt fra rådgivning til levering, montering og servicering. Varmepumpe Fyn er VE-godkendt og har mere end 10 års erfaring i branchen. Vi har kunden i fokus og leverer service af høj kvalitet.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Hvilke varmepumper findes der?

Der er overordnet 3 forskellige typer af varmepumper, som alle udnytter den eksisterende energi fra omgivelserne udenfor. De fungerer på forskellige måder og har hver deres fordele i forbindelse med opvarmning og/eller nedkøling af din bolig.

Overvejer du en luft til luft varmepumpe, som både kan køle og opvarme, så læs mere omkring fordelene ved en luft til luft varmepumpe her.

Overvejer du  at udskifte dit olie- eller naturgasfyr med en bæredygtig og miljøvenlig opvarmningsform, så læs omkring fordelene ved en luft til vand varmepumpe her.

Har du et friareal på 400m2 eller mere, så læs mere omkring hvilke fordele du kan få ud af en jordvarmepumpe her.

Information omkring energitilskud

Ønsker du information omkring hvornår, hvor meget og hvad du kan søge energitilskud til, så læs mere her, eller tilmeld dig vores informationsliste herunder