LUFT TIL LUFT- VARMEPUMPE

En luft til luft-varmepumpe er til dig, der ønsker en økonomisk og miljørigtig løsning – f.eks. til dit sommerhus eller som supplement til et helårshus, der i dag opvarmes med elvarme. Et luft til luft-system er billigt at etablere og billigt i drift.

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe er til dig, der ønsker en økonomisk og miljørigtig løsning – f.eks. til dit sommerhus eller som supplement til et helårshus, der i dag opvarmes med elvarme. Et luft til luft-system er billigt at etablere og billigt i drift. Etableringen af en luft til luft-varmepumpe er nem fordi der ikke kræves et vandbårent system – ofte er arbejdet udført på 3-4 timer.

En luft til luft-varmepumpe består af to dele – en indemodul og en ude-del. Imellem indemodulen og ude-delen skal der bores hul i ydermuren til de rør som forbinder delene. De to dele kan placeres forskudt af hinanden, hvis det er nødvendigt. Anlægget kan godt generere varme til flere rum i huset, men afgiver naturligvis mest varme i det rum, hvor indemodulen placeres.

En luft til luft-varmepumpe skaber god cirkulation af varme og luft i dit hus. Varmepumpens indbyggede støvfilter renser samtidig luften for støvpartikler, hvilket resulterer i et forberedet indeklima. Det kan være en fordel fordel for dem der døjer med allergi.

Luft til luft varmepumpe Illustration
Reducér varmeomkostninger med luft til luft varmepumpe

Fordele ved luft til luft- varmepumpe

  • Billigere end vand- og jordvarme-pumper
  • Tjener sig selv hjem på 2-4 år
  • Ikke pladskrævende
  • Renser og recirkulerer luften
  • Kan køle i sommerperioden
  • Tilladelse fra kommunen ikke nødvendig
  • Lydsvag løsning

Bemærk: Ude-delen kan høres ved drift og bør derfor ikke placeres nær terrasse eller soveværelse. Inde-delen bør placeres centralt i huset for at opnå bedst mulig fordeling af varmen.


Besparelse: I huse med el-varme vil du opnå en besparelse på op til 60 % på el-regningen. For hver kWh strøm varmepumpen bruger får du 2,5-3 kWh tilbage i form af varme.

Den bedste
løsning for dig?

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe til dine behov.

Varmepumpe Fyn Jytte og Rene

Information omkring energitilskud

Ønsker du information omkring hvornår, hvor meget og hvad du kan søge energitilskud til, så læs mere her, eller tilmeld dig vores informationsliste herunder