Luft til luft-

varmepumpe

Luft til luft- varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe er til dig, der ønsker en økonomisk og miljørigtig løsning – f.eks. til dit sommerhus eller som supplement til et helårshus, der i dag opvarmes med elvarme. Et luft til luft-system er billigt at etablere og billigt i drift. Etableringen af en luft til luft-varmepumpe er nem fordi der ikke kræves et vandbårent system – ofte er arbejdet udført på 3-4 timer.

En luft til luft-varmepumpe består af to dele – en indemodul og en ude-del. Imellem indemodulen og ude-delen skal der bores hul i ydermuren til de rør som forbinder delene. De to dele kan placeres forskudt af hinanden, hvis det er nødvendigt. Anlægget kan godt generere varme til flere rum i huset, men afgiver naturligvis mest varme i det rum, hvor indemodulen placeres.

En luft til luft-varmepumpe skaber god cirkulation af varme og luft i dit hus. Varmepumpens indbyggede støvfilter renser samtidig luften for støvpartikler, hvilket resulterer i et forberedet indeklima. Det kan være en fordel fordel for dem der døjer med allergi.

Fordele ved luft til luft- varmepumpe

  • Billigere end vand- og jordvarme-pumper
  • Tjener sig selv hjem på 2-4 år
  • Ikke pladskrævende
  • Renser og recirkulerer luften
  • Kan køle i sommerperioden
  • Tilladelse fra kommunen ikke nødvendig
  • Lydsvag løsning

Bemærk: Ude-delen kan høres ved drift og bør derfor ikke placeres nær terrasse eller soveværelse. Inde-delen bør placeres centralt i huset for at opnå bedst mulig fordeling af varmen.

Besparelse: I huse med el-varme vil du opnå en besparelse på op til 60 % på el-regningen. For hver kWh strøm varmepumpen bruger får du 2,5-3 kWh tilbage i form af varme.

Den bedste løsning for dig?

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe til dine behov.