Luft til luft-

varmepumpe

Varmepumpe luft til luft

En luft til luft varmepumpe bruges til henholdsvis opvarmning og nedkøling af din bolig. Varmepumpen fungerer på samme måde som en luft til vand varmepumpe, da varmepumpen udnytter energien i luften udenfor. Luft til luft varmepumper blæser dog den varme luft direkte ud i boligen og ikke gennem radiatorer og gulvvarmerør, ligesom luft til luft varmepumpen ikke opvarmer brugsvand i boligen.

Hvad der er specielt ved en luft til luft varmepumpe er, at den også kan blæse kold luft ind i boligen, hvorfor varmepumpen kan fungere som en aircondition på de varme sommerdage. Varmepumpen monteres ofte centralt i boligen for at give den største virkning og anvendes typisk i sommerhuse, sekundære bygninger, mindre huse eller som supplement til anden opvarmningsform. Varmepumpen kan også installeres i nybyggeri, hvor det kan være svært at nedkøle boligen tilstrækkeligt om sommeren. Luft til luft varmepumpen fungerer tilmed som en god erstatning for el-varme som den primære opvarmningskilde.

Med en luft til luft varmepumpe får du ikke blot en billig energikilde, men du opnår også et væsentligt bedre indeklima og da luft til luft varmepumpen hjælper med at reducere fugt og støvpartikler i din bolig.

Sådan fungerer en luft til luft varmepumpe

Varmepumpen består af to dele. En udvendig del og en indvendig del. Den udvendige del består af selve varmepumpen, som monteres ved ydersiden af huset. Den indvendige del monteres indendørs i boligens største og mest centrale rum. Varmepumpen udnytter energien fra luften udenfor, som transporteres til et kølemiddel i varmepumpen.

Kølemidlet komprimeres, hvilket får temperaturen i den indsamlede luft til at stige. Kølemidlet transporteres derefter til den indvendige del, som blæser den varme luft direkte ud i boligen. Varmepumpen kan også omvendt blæse kold luft ud i boligen og hermed nedkøle luften.

luft til luft opvarmning
luft til luft nedkøling

Forudsætninger for installering

Den udvendige boks kan afgive en smule støj, cirka svarende til din opvaskemaskine. Der er forskel på hvor meget støj den afgiver, men du bør overveje at placere den udvendige del, så den er til mindst mulig gene.

Placering af varmepumpen

En luft til luft varmepumpe bør placeres et centralt sted i boligen med frie luftstrømme. Den indendørs del kan med fordel placeres på en ydervæg i boligens største rum, så luften kan brede sig mest muligt i boligen. Denne del kan afgive en smule støj, hvorfor den ikke bør monteres i soveværelset eller lige over sofagruppen i stuen.

Fordele ved Panasonic NZ25VKE

Vi tilbyder hos Varmepumpe Fyn en ny opdateret 2021-model med wifi, nemlig Panasonic NZ Etherea. Varmepumpe-modellerne i NZ-serien er højeffektive hele året rundt og sikrer bæredygtig varmedrift helt ned til en udendørstemperatur på -35 grader. Systemet kan betjenes via en smartphone app, Panasonic Comfort Cloud, hvor du nemt kan styre, overvåge og planlægge dit forbrug. Varmepumpen sikrer en stabil temperatur i din bolig og tilmed et sundt indeklima ved udnyttelse af vedvarende energi.

Den bedste løsning for dig?

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe til dine behov.

Varmepumpe Fyn Rene og Jytte på kontor

Information omkring energitilskud

Ønsker du information omkring hvornår, hvor meget og hvad du kan søge energitilskud til, så læs mere her, eller tilmeld dig vores informationsliste herunder