Luft til vand-

varmepumpe

Varmepumpe luft til vand

En luft til vand varmepumpe består af en udvendig del og en indvendig del. Den udvendige del består af selve varmepumpen, mens den indvendige del, der placeres i husets bryggers eller kælder, fungerer som et styresystem, hvorfra du kan styre temperatur på vand og varme efter husholdningens behov.

Denne type varmepumpe er en god løsning, hvis du ønsker at spare penge på varmeomkostninger og CO2. Du kan med fordel udskifte dit nuværende olie- eller naturgasfyr med en mere bæredygtig og miljøvenlig opvarmningsform af din bolig. Denne varmepumpe kan installeres i de fleste hjem og kan tilmed kobles direkte på boligens eksisterende varmesystem.

Forudsætninger for installering

Ved denne varmepumpe skal der være plads til at placere den udvendige del ved huset. Du skal være opmærksom på, at den udvendige del af varmepumpen kan støje en smule, hvorfor den ikke bør placeres til gene for eventuelle naboer. Det anbefales, at varmepumpen placeres mindst 5 til 10 meter fra skellet til naboens grund. Hvis dette ikke er muligt, kan du med fordel opsætte støjafskærmning. Derudover bør din bolig også have et varmesystem, der er vandbåret, da varmepumpen leder varmt vand gennem dette system til husets radiatorer og gulvvarmerør.

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

Varmepumpen der monteres udendørs har til formål at suge udendørsluften ind i varmepumpens lukkede system. I varmepumpen sidder en ventilator, som suger udendørsluften forbi en varmeveksler. Herigennem udvindes varmen fra luften, som føres over i kølevæsken. Væsken føres videre til en kompressor, som får væskens temperatur til at stige.

Opvarmning af boligen
Den opvarmede væske sendes videre til boligens varmtvandsbeholder eller til centralvarmesystemet. Her opvarmes det vand, der allerede ligger, som sendes ud i boligens varmesystem og her videre til radiatorer, gulvvarmerør og vandhaner.

Denne type varmepumpe giver billig og effektiv opvarmning af alle boligens rum gennem radiatorer og gulvvarme. Med en luft til vand varmepumpe er du tilmed sikret varmt brugsvand i både bruser og vandhaner. Luft til vand varmepumper kan også producere varme i de kolde vintermåneder, hvorfor denne type varmepumpe kan bruges som en helårsløsning.

Luft til vand illustration

Placering af varmepumpen

En luft til vand varmepumpe bør monteres væk fra husets opholdsrum. Indedelen er cirka på størrelse med et køleskab og vi anbefaler, at varmepumpen monteres i husets kælder eller bryggers. Ved at placere den væk fra husets opholdsrum slipper du også for eventuel støj fra pumpen.

Er du i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal vælge, så læs mere her.

Den bedste løsning for dig?

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe til dine behov.

Varmepumpe Fyn Rene og Jytte på kontor

Information omkring energitilskud

Ønsker du information omkring hvornår, hvor meget og hvad du kan søge energitilskud til, så læs mere her, eller tilmeld dig vores informationsliste herunder