Få bedre energioverblik med en bimåler til varmepumpe

Få bedre energioverblik med en bimåler til varmepumpe

Ved opsætning af en bimåler til varmepumpe kan du nemt følge med i dit energiforbrug på forskellige tidspunkter af døgnet. Bimåleren giver et overblik over, hvor meget strøm din varmepumpe bruger til at opvarme din bolig, og du har således bedre mulighed for at kontrollere, om din varmepumpe virker optimalt.

Det er desuden vigtigt at notere, at hvis du har et elforbrug der er højere end 3.000 kWh er det jf. bygningsreglementets § 327 et krav, at en bimåler opsættes i forbindelse med din nye varmepumpeløsning.

Hvordan fungerer en bimåler til varmepumpe?

En bimåler kobles direkte på din el-installation og giver et tydeligt overblik over installationens elforbrug. Med en bimåler til din varmepumpe kan du adskille varmeregningen og elregningen, samt få et indblik i varmepumpens overordnede drift og energiforbrug. En bimåler giver dig desuden bedre mulighed for at kontrollere, om din varmepumpe arbejder effektivt og deraf om den er indstillet korrekt.

Hos Varmepumpe Fyn sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål omkring bimålere og elforbrug på varmepumper, og overvejer du at investere i en luft til vand-varmepumpe, kan du nemt beregne din pris via vores luft til vand-varmepumpe prisberegner.

Bimåler til luft til vand-varmepumpe og jordvarmepumpe

Nogle varmepumpetyper er mere velegnede til at koble på en bimåler end andre. Du kan med fordel koble en bimåler på din luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe, da disse kan lagre varmen i et termisk lager, som f.eks. en varmtvandsbeholder eller en varmeakkumulator. Disse beholdere gør det muligt at lagre varmen til senere brug, hvor prisen på strøm er billigere. Herved kan du spare mange penge på varmeregningen og få større kontrol over dit forbrug.

Vi er hos Varmepumpe Fyn specialister i varmepumper, og vi hjælper med alt lige fra rådgivning til montering og servicering. Har du spørgsmål til installering og opsætning af bimåler til varmepumpe, er du altid velkommen til at kontakte os.

Den bedste løsning for dig?

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe til dine behov.

Information omkring energitilskud

Ønsker du information omkring hvornår, hvor meget og hvad du kan søge energitilskud til, så læs mere her, eller tilmeld dig vores informationsliste herunder